Sokobanja

Сокобања бележи највиши раст туристичког промета у Србији

Друштво Туризам

Сокобања тренутно има највиши раст туристичког промета у нашој земљи. Број гостију и ноћења у првих девет месеци ове године већи је него у читавој прошлој години која је иначе била рекордна, а повећан је и број страних туриста.

‒ Примера ради ја ћу дати само оквирне податке да би сте их могли упоредити са прошлом годином. За целу прошлу годину Републички завод за статистику регистровао је 101.000 долазака односно туриста, дакле за свих 12 месеци и регистровао је око 498.000 ноћења, а само за првих девет месеци у 2019. години регистровано је 108.000 долазака и реко 500.000 ноћења, дакле без података за октобар, новембар који је у току и наравно децембар. Према томе, ово ће свакако бити рекордна година када је раст туристичког промета у питању – каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

Sokobanja

Миленковић додаје да влада и велико интересовање за новогодишње празнике, а да су неки хотели распродали своје капацитете још у марту месецу. Оно што је специфично јесте да већ влада и велико интересовање за дочек 2021. године.

‒ Наравно и сви расположиви капацитети у домаћој радиности, они који раде током целе године, а не само сезонски, одлично се букирају и искрено се надам да ће се овај тренд раста туристичког промета наставити и током новогодишњих празника ‒ истакао је Миленковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 8 =