SO Sokobanja: Poljoprivreda na dnevnom redu

Politika

Na danas održanoj sednici Skupštine opštine Sokobanja najviše pažnje posvećeno je poljoprivredi. Usvojeni su pravilnici i raspisani konkursi za unapređenje govedarstva, rasnog sastava u ovčarstvu, kozarstvu, svinjarstvu kroz odobravanje odgovarajućih subvencija.

Takođe, odbornici su većinom glasova usvojili i pravilnike čijom bi primenom trebalo unaprediti pčelarstvo, voćarstvo, kao i organsku proizvodnju na teritoriji opštine Sokobanja. Usvojenim pravilnicima utvrđeni su kriterijumi i postupci dodele sredstava iz budžeta opštine za jačanje udruženja protivgradne zaštite i jačanje zemljoradničkih zadruga i udruženja u oblasti poljoprivrede.

« 1 od 5 »

Odbornici su većinom glasova dali saglasnost na izmene statuta Doma zdravlja Sokobanja, kao i na drugi rebalans programa poslovanja Javnog preduzeća „Zelenilo -Sokobanja”.

Imenovani su, predsednik, članovi upravnog i nadzornog odbora Javne ustanove „Sportsko rekreativni centar Podina”, takođe, izmenjen je program održavanja fontana i javnih gradskih česmi i program održavanja gradske čistoće iz delatnosti JKP „Napredak” Sokobanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − two =