СО Сокобања: Пољопривреда на дневном реду

Политика

На данас одржаној седници Скупштине општине Сокобања највише пажње посвећено је пољопривреди. Усвојени су правилници и расписани конкурси за унапређење говедарства, расног састава у овчарству, козарству, свињарству кроз одобравање одговарајућих субвенција.

Такође, одборници су већином гласова усвојили и правилнике чијом би применом требало унапредити пчеларство, воћарство, као и органску производњу на територији општине Сокобања. Усвојеним правилницима утврђени су критеријуми и поступци доделе средстава из буџета општине за јачање удружења противградне заштите и јачање земљорадничких задруга и удружења у области пољопривреде.

« од 5 »

Одборници су већином гласова дали сагласност на измене статута Дома здравља Сокобања, као и на други ребаланс програма пословања Јавног предузећа „Зеленило -Сокобања”.

Именовани су, председник, чланови управног и надзорног одбора Јавне установе „Спортско рекреативни центар Подина”, такође, измењен је програм одржавања фонтана и јавних градских чесми и програм одржавања градске чистоће из делатности ЈКП „Напредак” Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =