Одржана последња седница Скупштине општине Сокобања у овој години

Друштво Политика

Јуче је у конгресној сали хотела „Моравица” одржана последња седница Скупштине општине Сокобања у овој години. На дневном реду нашло се 35 тачака, пре свега планови и програми јавних предузећа и установа који су углавном једногласно усвојени у складу са плановима и финансијама које је предвидео буџет усвојен на прошлој седници СО Сокобања рекла је Ивана Филиповић, заменица председника Скупштине општине Сокобања.

− Такође дата је и сагласност на статут Културног центра, нове установе која ће, надам се, унапредити културни живот у Сокобањи и побољшати туристичку понуду. А од осталих тачака које су значајне је и именовање директора Спортског центра „Подина”. Поново је изабран Милош Крстић који је до сада успешно водио ову институцију. У складу са свим данашњим тачкама и усвојеним плановима и програмима јавних предузећа очекујемо врло успешну наредну 2023. годину и овом приликом желим да свим грађанима општине Сокобања пожелим срећну, успешну и здраву 2023.годину − рекла је Филиповић.

Одборници Социјалистичке партије Србије, су на прошлој 34. седници гласали за одлуку о буџету и у складу са тим на јуче одржаној седници гласали су углавном за све програме који су подржани одлуком о буџету рекла је Снежана Радовановић председница одборничке групе СПС Сокобања.

− Социјалистичка партија Србије је озбиљна и одговорна партија и ми смо на јавним расправама  дали петнаестак предлога кроз различите програме од којих ће већина бити сагледана и обухваћена буџетом, из тог разлога смо се и определили да подржимо углавном све одлуке − рекла је Радовановић.

Она се осврнула и на тачку која се односила на увођење нове накнаде за одржавање система ЈКП „Напредак”.

− Верујем да је неопходно обезбедити већи прилив средстава и самосталност рада комуналног предузећа, мада није јасно дефинисано колико ће то још оптеретити буџет грађана општине Сокобања. Очекује се да ће то допринети побољшању водоснабдевања међутим то је још један намет на вилајет грађанима општине Сокобања односно корисницима услуга − додала је Радовановић.

Одборници су једногласно усвојили и пројекат „Кућно лечење, палијативно збрињавање и помоћ старим и болесним особама, као и особама са инвалидитетом”.

− Поред ове тачке коју смо усвојили сматрам да морамо још неке додатне услуге да омогућимо како у области здравства тако и у области соијалне заштите − исткла је она.

Радовановић је честитала Нову годину и божићне празнике свим грађанима општине Сокобања, својим члановима и симпатизерима и свима који воле Сокобању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =