Sastanak o „Rutevačkoj petlji”

Društvo

Danas je u maloj sali opštine Sokobanja održan sastanak povodom izgradnje državnog puta drugog A reda na deonici Rutevac – Mali cvet.

Skupu su, pored predstavnika sokobanjske lokalne samouprave, prisustvovali i predstavnici „Koridori Srbije”, projektantske firme „Cesna” iz Kovin, koja je angažovana za izradu idejnog rešenja projekta, kao i predstavnici preduzeća „Infoplan”.

Takođe, bili su prisutni i predstavnici Elektrodistribucije, Telekoma i katastra, JKP „Vodovoda i kanalizacije opštine Aleksinac” i predstavnici opštine Aleksinac na čelu sa načelnikom Odeljenja za privredu Daliborom Markovićem.

˗ Današnji sastanak je bio veoma uspešan, razgovaralo se o idejnom rešenju Rutevačke petlje kao i cele te deonice koja će biti izgrađena. Danas su izvršene konsultacije sa svim relevantnim činiocima iz Aleksinca kako bi smo do 10. oktobra dobili kvalitetno idejno rešenje ˗ kaže Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja.

Važnost izgradnje petlje potvrdio je i predstavnik opštine Aleksinac.

˗ Ovo je vrlo važna investicija, ne samo za opštinu Aleksinac, već i za opštinu Sokobanja, tačno je da se celokupna investicija nalazi na teritoriji opštine Aleksinac, ali je strateški veoma bitna i za opštinu Sokobanja ˗ kaže Daibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu opštinske uprave Aleksinac.

Rok za izradu idejnog rešenja je 10. Oktobar, a očekuje sa da do početka sledeće godine bude završena izrada planske i projektne dokumentacije i započne se sa realizacijom projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 10 =