Први дан нове године и овог пута највеселији у „Башти отвореног срца”

Друштво Култура

Након успешно организованог дочека Нове године, Туристичка организација Сокобања и Културни центар Сокобања, већ по традицији дугој скоро две деценије, организовали су „Башту отвореног срца”. Мештани и туристи су на тај начин добро расположење из новогодишње ноћи само пренели и на први дан нове 2024.године, преко пута Озрен баште где су почели да се окупљају тачно у подне.

Уз традиционалну закуску и топле напитке пре свега Ртањски чај који је бренд овог краја, најмлађе су првог јануара, забављали аниматори а они старији су се веселили и играли уз трубаче. Оно што је посебно занимљиво је да је ове године за дочек у Сокобањи било више страних него домаћих туриста, сазнајемо од Љубинка Миленквића, директора Туристичке организације Сокобања.

− Ове године, ван наших очекивања, више је туриста из иностранства, чак 65% и то пре свега из Северне Македоније и Бугарске, који су као што сви знате, одлична циљна група када је опште народно весеље у питању, па је зато и изузетно весело ове године. Велики број људи се окупио и на дочеку на тргу и сада првог ануара овде, што ми је изузетно драго сер све то даје одличан печат Сокобањи као туристичкој дестинацији − истако је Миленковић.

Директор Туристичке организације Сокобања свим читаоцима портала Сокопрес, мештанима и туристима пожелео много среће, здравља, успеха и радости у овој години.

Како је 1. јануар 2024. године изгледао у традиционалној „Башти отвореног срца” у Сокобањи, можете погледати и у видео прилогу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =