Састанак о „Рутевачкој петљи”

Друштво

Данас је у малој сали општине Сокобања одржан састанак поводом изградње државног пута другог А реда на деоници Рутевац – Мали цвет.

Скупу су, поред представника сокобањске локалне самоуправе, присуствовали и представници „Коридори Србије”, пројектантске фирме „Цесна” из Ковин, која је ангажована за израду идејног решења пројекта, као и представници предузећа „Инфоплан”.

Такође, били су присутни и представници Електродистрибуције, Телекома и катастра, ЈКП „Водовода и канализације општине Алексинац” и представници општине Алексинац на челу са начелником Одељења за привреду Далибором Марковићем.

˗ Данашњи састанак је био веома успешан, разговарало се о идејном решењу Рутевачке петље као и целе те деонице која ће бити изграђена. Данас су извршене консултације са свим релевантним чиниоцима из Алексинца како би смо до 10. октобра добили квалитетно идејно решење ˗ каже Исидор Крстић, председник општине Сокобања.

Важност изградње петље потврдио је и представник општине Алексинац.

˗ Ово је врло важна инвестиција, не само за општину Алексинац, већ и за општину Сокобања, тачно је да се целокупна инвестиција налази на територији општине Алексинац, али је стратешки веома битна и за општину Сокобања ˗ каже Даибор Марковић, начелник Одељења за привреду општинске управе Алексинац.

Рок за израду идејног решења је 10. Октобар, а очекује са да до почетка следеће године буде завршена израда планске и пројектне документације и започне се са реализацијом пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 11 =