Saradnja lokalne samouprave i civilnog sektora je od vitalnog značaja

Društvo

U skupštinskoj sali opštine Sokobanja održan je sastanak predstavnika lokalne samouprave sa predstavnicima oba planinarska društva koja deluju u Sokobanji, Sokobanjskim ekološkim društvom, Turističke organizacije, Šumske sekcije, JP „Srbija šume” šumska uprava Sokobanja i JP „Zelenilo”. Ovo je drugi po redu sastanak sa ciljem udruživanja snaga i resursa radi podizanja stanja sokobanjskih izletišta i pešačkih staza na viši nivo.

− Svakako da je saradnja lokalne samouprave i civilnog sektora od vitalnog značaja za funkcionisanje opštine. Upravo će i rezultati i akcije koje proisteknu iz ovih sastanaka pokazati da je to tačno. Mi smo dogovorili da zajdničkim snagama do početka turističke sezone, a to je već druga polovina aprila, dovedemo u funkciju izletišta, prilazne staze i planinarske staze koje vode do naših najposećenijih izletišta. Jedna od stvari koja je konkretizovana je saradnja planinarskih društava i Turističke organizacije u okviru koje će planinari jedan deo prioritetnih staza da urede i obeleže dok će turistička organizacija nabaviti turističku signalizaciju − kažu u opštini Sokobanja.

Zaključak je da je tokom turističke sezone a i van nje količina smeća na izletištima velika i da ne retko se smeće nalazi i van kanti koje su predviđene za odlaganje, pa je dovedena u pitanje dinamika čišćenja, da li je potrebno korigovanje istu, da li je potrebno povećati broj ljudi na terenu ili pojačati nadzor.

Postignut je zajednički dogovor da će svako u okviru svog domena delovanja i mogućnosti dati svoj doprinos rešavanju ovog problema i predsednik opštine je dobio obećanje da će ovaj posao biti urađen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 1 =