Сарадња локалне самоуправе и цивилног сектора је од виталног значаја

Друштво

У скупштинској сали општине Сокобања одржан је састанак представника локалне самоуправе са представницима оба планинарска друштва која делују у Сокобањи, Сокобањским еколошким друштвом, Туристичке организације, Шумске секције, ЈП „Србија шуме” шумска управа Сокобања и ЈП „Зеленило”. Ово је други по реду састанак са циљем удруживања снага и ресурса ради подизања стања сокобањских излетишта и пешачких стаза на виши ниво.

− Свакако да је сарадња локалне самоуправе и цивилног сектора од виталног значаја за функционисање општине. Управо ће и резултати и акције које проистекну из ових састанака показати да је то тачно. Ми смо договорили да зајдничким снагама до почетка туристичке сезоне, а то је већ друга половина априла, доведемо у функцију излетишта, прилазне стазе и планинарске стазе које воде до наших најпосећенијих излетишта. Једна од ствари која је конкретизована је сарадња планинарских друштава и Туристичке организације у оквиру које ће планинари један део приоритетних стаза да уреде и обележе док ће туристичка организација набавити туристичку сигнализацију − кажу у општини Сокобања.

Закључак је да је током туристичке сезоне а и ван ње количина смећа на излетиштима велика и да не ретко се смеће налази и ван канти које су предвиђене за одлагање, па је доведена у питање динамика чишћења, да ли је потребно кориговање исту, да ли је потребно повећати број људи на терену или појачати надзор.

Постигнут је заједнички договор да ће свако у оквиру свог домена деловања и могућности дати свој допринос решавању овог проблема и председник општине је добио обећање да ће овај посао бити урађен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − fifteen =