Из Зеленог фонда највише новца за Зубин поток и Сокобању

Друштво

Пројекат пошумљавања општине Сокобања под називом „Зелено срце Србије” је један од два пројекта за које ће Министарство заштите животне средине определити највише новчаних средстава.

За средства која се преко јавног конкурса додељују из Зеленог фонда у конкуренцији је било 52 пројекта а на листи добитника новца је 38 пројеката пошумљавања градова и општина. За обнову и негу шума у Зубин Потоку опредељено је 11,5 милиона динара, а за Зелено срце Србије у Сокобањи одобрено је 10,4 милиона динара.

Министарство заштите животне средине објавило је јуче прелиминарну ранг листу пројеката пошумљавања који ће бити подржани са укупно 99,9 милиона динара, објављено је на службеној интернет страници.

Преко милион динара државне подршке одобрено је за пројекте пошумљавања у општинама Србобран, Трстеник, Опово, Прибој, Чајетина, Врњачка Бања, Инђија, Ћићевац, Ириг, Темерин, Косјерић, Неготин, Стара Пазова, Апатин, Пландиште и Кула. На прелиминарној листи добитника су и градови Панчево, Смедерево, Ваљево, Зрењанин, Нови Пазар, Пирот, Нови Сад, Лесковац, Ниш, Чачак, Шабац и Краљево.

Објављивањем прелиминарне листе стекли су се услови да учесници конкурса остваре увид у документацију, а примедбе на листу се подносе у року од осам дана од дана објављивања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + twenty =