Преко два милиона динара подељено за субвенције у пољопривреди

Друштво Пољопривреда

Владимир Миловановић, заменик председника општине, данас је у име локалне самоуправе уручио уговоре пољопривредним газдинствима која су у претходном периоду конкурисала за субвенције у области овчарства, говедарства, пчеларства, свињарства, воћарства, као и за субвенционисање камата пољопривредних кредита.

‒ Данас смо потписали 50 уговора којим директним давањима помажемо наше пољопривреднике у области којом се баве. За област овчарства подељено је 1.826.000 динара, 240.000 динара за говедарство, 468.417 динара за пчеларство, 115.000 динара је за област свињарства, 32.500 за воћарство и 20.251 динар за субвенционисање камата пољопривредних кредита ‒ каже Миловановић.

Subvencije

Он додаје да конкурс и даље траје до новембра месеца, да новца има и сви пољопривредни произвођачи са територије општине Сокобања, који имају регистровано пољопривредно газдинство, а нису били обухваћени овим пресеком имају право да конкуришу и биће обухваћени у оквиру наредног пресека.

Општина Сокобања је ове године за активности на селу издвојила 80 милиона динара, што је 10 % од укупног буџета општине. За директне субвенције у пољопривреди издвојено је 43 милиона динара, од тога највише за процес комасације, 30 милиона динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =