Odbojkaški pehar

Шампионски пехар одбојкаша у Сокобањи

Друштво Спорт

Пехар који су српски одбојкаши освојили на такмичењу у Паризу, био је за викенд у Сокобањи, пре свега на радост деце и најмлађих одбојкаша, али и свих мештана јер је ово први пут да у бањи под Озреном буде изложен пехар европског шампиона, када је екипни спорт у питању. Пехар је био изложен у просторијама школе, на Аква парку, у самом центру Сокобање, а најмлађе чланице ОК „Озрен” и Милош Крстић директор Спортског центра „Подина” и члан Одбојкашког савеза Србије, донели су и изложили пехар у згради Општине Сокобања.

Odbojkaški pehar

‒ Захваљујући Одбојкашком клубу ‘Озрен’ у Сокобању je први пут стигао пехар европских шампиона. У питању је пехар мушке репрезентације који је наша репрезентација у Паризу освојила у феноменалној атмосфери у полуфиналу победивши домаћина Француску, а у финалу Словенију. У овом тренутку Србија је најбоља у одбојци на свету и има освојено европско злато и у женској и у мушкој одбојци и најбоље европске одбојкаше и тренере. Сам Oдбојкашки савез Србије је решио да направи промоцију и омогући деци да виде пехар. Овде су и најмлађе чланице ОК ‘Озрен’ које су недавно имале прво такмичење тог типа, мини волеј категорија и захваљујући њиховој посвећености на тренингу оне су освојиле друго место и за два поена им је промакло прво место ‒ рекао је Крстић.

Odbojkaški pehar

Исидор Крстић, председник Општине Сокобања, рекао је да је посебно за најмлађе веома битно да се баве спортом, као и да ће локална самоуправа све спортске клубове финансијски подржавати како би могли што боље и лакше да остваре своје циљеве.
Излагање шампионског пехара по местима широм наше земље у организацији Одбојкашког Савеза Србије има за циљ промовисање одбојке и спорта уопште.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 19 =