Za gašenje požara

Одржана промоција производа за гашење пожара

Друштво

Представници фирме Еко Сигел из Београда, која се између осталог бави и системима за гашење пожара изазваних струјним преоптерећењем користећи најновије производе руске производње, у сарадњи са општином Сокобања, извршили су презентацију својих производа у конгресној сали хотела Моравица. Презентацији су присуствовали представници свих јавних предузећа, као и мештани заинтересовани за ове производе.

‒ Најновији производи руске производње Пирохимика, код нас су познати под именом ПироСтикер и Пирокорд који служе за гашење пожара у зидним утичницама и до електричних ормана и потпуно су безопасни за човека ‒ каже Лазар Мијачић саветник фирме Еко сигел Београд.

Za gašenje požara

ПироСтикер је јединствен производ. То је минијатурни аутономни уређај за гашење ватре у облику танке плочице одређеног облика и величине, који може да заустави пожар у тренутку када горење тек почиње. Активан агенс за гашење ватре смештен је у милионе микрокапсула. Приликом загревања, микрокапсуле саме реагују на ватру и испуштају потребну количину агенса који моментално зауставља горење. Том деловању се излаже само извор пожара, а суседни објекти и конструкције остају нетакнути.

Овај систем, односно производи користе се тренутно у 15 општина у Србији, а Мијачић истиче да му је посебно драго када се овако нешто примени у вртићима и старачким домовима јер су најмлађи и најстарији најугроженије категорије становништва.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 8 =