ZZ - Naslovna

Sakupljanje potpisa protiv privatnih izvršitelja

Politika

U Sokobanji je juče održana akcija prikupljanja potpisa za ukidanje privatnih izvršitelja, smanjenje dažbina notara i smanjenje ovlašćenja komunalne policije koju sprovodi Pokret Živi zid – Narodna jaka Srbija.

                                          ZZ - Plakat 1                    ZZ - Plakat 2

Ovaj pokret najpre je bio Udruženje građana koje je vremenom, tačnije pre dve godine, preraslo u političku partiju čiji je predsednik Igor Jakšić.

ZZ - Slika 2– Osnova programa naše partije je borba za građanska i ljudska prava koja su zagarantovana Ustavom – kaže Stanimir Stanković Nine, poverenik gradske kancelarije pokreta u Nišu.

– Upravo na inicijativu građana mi smo od pokreta postali politička partija. Narod nam veruje jer prepoznaje prave borce za njihovu dobrobit – dodaje Stanković.

Ova partija je uredno predala Skupštini Srbije potrebnu dokumentaciju i time legalizovala akciju prikupljanja potpisa protiv javnih izvršitelja. Broj od 30.000 potpisa, koliko je bilo potrebno da bi ova inicijativa ušla u skupštinsku proceduru odavno je sakupljen, međutim prema rečima našeg sagovornika, ova akcija se nastavlja i u narednom periodu dok se ne obiđu svi gradovi i opštinska središta, čime će svakom stanovniku biti mogućeno da učestvuje u ovoj akciji.

Pokret „Živi zid” zahteva izmenu, kako ga oni nazivaju „haračijskog zakona o privatnim izvršiteljima”. Aktivisti uz pomoć svojih pravnih timova, koje imaju u svim gradovima gde su formirane i gradske kancelarije, „spasao” je od izvršitelja do sada veliki broj građana, ističe naš sagovornik.

– Kada nam građani donesu dokumentaciju i mi vidimo da imamo osnova za odbranu, naši aktivisti najpre naprave ‘Živi zid’ ispred spornog objekta i svojim telima ne dozvoljavaju privatnim izvršiteljima da uđu i popišu stvari – otuda i ime našeg pokreta kaže Stanković i dodaje da se ova stranka sama finansira.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

twenty + 8 =