Усвојен завршни рачун за 2018. годину

Политика

На данас одржаној седници Скупштине општине Сокобања усвојен је завршни рачун буџета општине Сокобања за 2018. годину. На основу поднетог извештаја, општински парламент је упознат на који начин је реализован општински буџет. Приход остварен од боравишне таксе у износу од 17.025.521 динар је, према одлуци о боравишној такси општине Сокобања, утрошен за учешће у реализацији пројеката из области туризма (изградња друге фазе велике сцене летње позорнице „Врелоˮ и изградња јавних тоалета), за промоцију општине Сокобања и за рад туристичко-информативног центра.

Приход остварен од накнаде за коришћење грађевинског земљишта и доприноса за уређивање грађевинског земљишта у износу од 21.154.460 динара искоришћен је за уређивање грађевинског земљишта, одржавање комуналних објеката и финансирање комуналних делатности.

Средства убрана од посебних накнади за заштиту животне средине у износу од 16.159.377 динара су утошена за замену азбестно-цементних цеви, за заштиту природног добра „Рипаљкаˮ и мерење алергеног полена у Сокобањи.

Приходи од казни за прекршаје коришћени су за унапређење безбедности саобраћаја кроз постављање видео надзора на раскрсницама, техничко опремање јединице саобраћајне полиције, рад комисије за безбедност саобраћаја, унапређење саобраћајног васпитања и образовања и превентивно-промотивне активности.
Приходи остварени из буџета Републике трошена су наменски у складу са инструкцијама ресорних министарстава.

Други део седнице посвећен је ЈП „Зеленилоˮ. Поднет је извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈП „Зеленилоˮ Сокобања за прва три месеца ове године. Општински парламент је дао сагласност на први ребаланс програма пословања „Зеленилаˮ за 2019. годину, усвојен је програма одржавања јавних градских зелених површина из делатности овог предузећа као и програм одржавања јавне расвете у периоду јул-децембар којом „Зеленилоˮ преузима и ову обавезу.

Извештај за прва три месеца пословања поднело је и ЈКП „Напредакˮ, а усвојен је и предлог закључка о усвајању извештаја о раду Дома здравља Сокобања за 2018. годину.

Одборници Демократске странке нису присуствовали седници.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =