ZZ - Naslovna

Сакупљање потписа против приватних извршитеља

Политика

У Сокобањи је јуче одржана акција прикупљања потписа за укидање приватних извршитеља, смањење дажбина нотара и смањење овлашћења комуналне полиције коју спроводи Покрет Живи зид – Народна јака Србија.

                                          ZZ - Plakat 1                    ZZ - Plakat 2

Овај покрет најпре је био Удружење грађана које је временом, тачније пре две године, прерасло у политичку партију чији је председник Игор Јакшић.

ZZ - Slika 2– Основа програма наше партије је борба за грађанска и људска права која су загарантована Уставом – каже Станимир Станковић Нине, повереник градске канцеларије покрета у Нишу.

– Управо на иницијативу грађана ми смо од покрета постали политичка партија. Народ нам верује јер препознаје праве борце за њихову добробит – додаје Станковић.

Ова партија је уредно предала Скупштини Србије потребну документацију и тиме легализовала акцију прикупљања потписа против јавних извршитеља. Број од 30.000 потписа, колико је било потребно да би ова иницијатива ушла у скупштинску процедуру одавно је сакупљен, међутим према речима нашег саговорника, ова акција се наставља и у наредном периоду док се не обиђу сви градови и општинска средишта, чиме ће сваком становнику бити могућено да учествује у овој акцији.

Покрет „Живи зид” захтева измену, како га они називају „харачијског закона о приватним извршитељима”. Активисти уз помоћ својих правних тимова, које имају у свим градовима где су формиране и градске канцеларије, „спасао” је од извршитеља до сада велики број грађана, истиче наш саговорник.

– Када нам грађани донесу документацију и ми видимо да имамо основа за одбрану, наши активисти најпре направе ‘Живи зид’ испред спорног објекта и својим телима не дозвољавају приватним извршитељима да уђу и попишу ствари – отуда и име нашег покрета каже Станковић и додаје да се ова странка сама финансира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − seven =