FI - Naslovna

„Колиба” победник 11. Фото изазова

Култура

Фотографија „Колиба” аутора Саше Петровића из Ресника победник је овогодишњег наградног конкурса Фото-изазов, који је једанаести пут заредом организовала Туристичка организација Сокобања.

Друго место освојила је фотографија под називом „Ливаде према Поповици” аутора Мартина Матејића, а треће место фотографија Александра Милосављевића „Кошара љубави”.

Тема овогодишњег наградног фото конкурса била је „Рурални туризам – Сокобања-2018”. Према мишљењу трочланог жирија у саставу Славољуб Ћирковић, графички дизајнер, Александар Никодијевић, фотограф и Милена Миленковић, дипломирани туризмолог, већина аутора је ове године, нажалост, промашила тему тако да је било доста фотографија на којима не доминирају мотиви који осликавају, односно приказују сеоски туризам сокобањског краја.

FI - Slika 1

На конкурс се јавило 27 аутора са 115 фотографија. Од тог броја жири је направио ужи избор у који је ушло 40 фотографија, а након тога одабрао три првонаграђене. У складу са пропозицијама манифестације и Одлуком УО ТОСБ победник је награђен новчаном наградом у износу од 50.000 динара, друга награда је износила 30.000 динара, а трећа 10.000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =