Рудари „Ресавице” прекинули штрајк након постигнутог договора са Владом РС

Друштво

Постигнут је договор између владе и рудара Јавног предузећа подземне експлоатације угља „Ресавица” о повећању плата. Представници синдиката постигли су договор са представницима Владе, Министарством рударства и енергетике и Министарством финансија о прекиду штрајка.

Договорена је и динамика којом ће се испунити преостали захтеви за отварање рудника „Соко” како би производња у том руднику могла да се настави почетком наредне године уз поштовање свих захтева у вези са безбедношћу рада. Како сазнајемо од председника синдиката радника Рудника мрког угља „Соко”, Дарка Јоцића, радници сокобањског рудника дали су свој максимум у обезбеђивању минимума процеса рада, а након потписивања споразума, трећа смена је синоћ наставила са радом.

Према речима Јоцића, радници су задовољни постигнутим договором и чека се одобрење за наставак производње. На састанку је договорено да Министарство рударства и енергетике заједно са представницима пословодства и репрезентативних синдиката настави дијалог у вези са проналажењем дугорочно одрживих решења за проблеме у Јавном предузећу поџемне експлоатације угља„Ресавица” који би водили ка модернизацији и оптимизацији производње у рудницима, већој одрживости пословања и побољшању услова рада рудара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =