Радови у улици Гаврила Принципа

Друштво

Радници ЈКП „Напредак”, упркос не баш повољним временским приликама ових дана обављају радове на реконструкцији и изградњи канализационе мреже у улици Гаврила Принципа.

− До сада смо одрадили 170 метара, поставили смо шест шахти и до краја рада на овој улици фали нам отприлике још 50 метара и поставићемо још једну шахту. Радови су од изузетно значаја за становнике ове улице јер су имали много проблема са изливањем септичких јама и заиста су јако задовољни што ће коначно имати канализацију − рекла је Вељковић.

Она додаје да након ових следи прва фаза радова у Омладинској улици у оквиру које ће бити постављена цев дужине 170 метара. Друга фаза почеће одмах након новогодишњих празника и у оквиру ње биће урађени прикључци што ће допринети бољем водоснабдевању и у овој улици.

Осврнувши се на то што су грађани незадовољни јер често долази до затварања воде у појединим деловима Сокобање услед санације кварова она је истакла да то једноставно мора да се уради јер већина поправки не може да се врши под притиском воде.

− Ми наравно достављамо средствима јавног информисања сервисне информације јер смо то и у обавези али ради се заправо о томе да радници ЈКП „Напредак” скоро свакодневно излазе на терен како би обезбедили водоснабдевање. Дакле, није то хир наших радника него у оним деловима у којима долази до пуцања цеви или других кварова, наша екипа одмах излази на терен да би санирала квар а да би то учинили морају наравно да затворе воду јер углавном кварове не могу отклањати ппд притиском − рекла је она.

Вељковић је још једном апеловала на грађане да уколико примете неки квар, као што је пуцање цеви, о томе одмах обавесте комунално уместо што пишу по друштвеним мрежама јер ће тако кварови бити отклоњени у краћем року.

− Такође су нам се јављали грађани који кажу да су пријављивали квар али ипак није дошло до санације квара у року од 4, 5 дана, ја морам још једном да упознам наше грађане са тим да ми имамо ограничен број радника који раде на водоводној мрежи и да  радимо по принципу приоритета. Ми правимо планове дневне, недељне, месечне, али често ненадано долази до кварова који су приоритетни и онда смо приморани да екипу пошаљемо тамо где је највећи број корисника угрожен или где највише доводи до губитака. Тако да некада морамо да замолимо грађане за стрпљење уколико је код њих неки мањи квар у питању − рекла је Вељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − five =