Репрограм дуга према ЈКП „Напредакˮ

Друштво

ЈКП „Напредакˮ, као и претходних година у овом периоду, грађанима Сокобање нуди могућност репрограмирања дуга. Надзорни одбор ЈКП „Напредакˮ је донео одлуку о могућности плаћања на шест месечних рата, а уколико је дуг изнад 30.000 динара постоји могућност репрограма и на 12 месечних рата.

‒ ЈКП Напредак у наредном периоду неће дозволити да дуговања буду старија од три месеца и вршиће утужења свих корисника који своја дуговања нису измирили дуже од наведеног временског периода и то без обзира на висину дуга, зато користим прилику да позовем све грађане да измире сва дуговања и тиме избегну додатне и велике трошкове утужења ‒ каже Саша Дрљача, директор ЈКП „Напредакˮ.

Дрљача истиче и да већина грађана Сокобање редовно измирује своје обавезе када је реч о услугама водовода, канализације и смећа и да је наплата око 90%. Међутим, преосталих 10 % је дуг који се нагомилава годинама и зато представља оптерећење за пословање предузећа.

–Такође, имамо неке дугове које нисмо отписивали у ранијем периоду, а тичу се предузећа која су отишла у стечај и ликвидацију. Све то заједно оптерећује пословање предузећа ‒ истиче наш саговорник и додаје да дуговања корисника према овом предузећу износе више десетина милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × one =