Реконструкција паркова кроз прекограничну сарадњу Србије и Бугарске

Друштво

Представници локалне самоуправе, боравили су у Сапаревој бањи у Бугарској на позив Саше Иванова, председника ове општине, где су присуствовали „Првој копки”, свечаној церемонији почетка радова на изградњи парка у оквиру пројекта који Сокобања и поменута бања у Бугарској реализују прекограничном сарадњом Србије и Бугарске. Пројекат, чија је укупна вредност 500.000 евра, носи назив „Балеонлошки и здравствени туризам”. Општина Сокобања ће 250.000 евра, из овог пројекта искористити за реконструкцију парка на „Бањици”.

  

Реконструкцијом бањичког парка биће уређен парковски простор кроз замену пешачких стаза, уређењем зелених површина, а биће постављена и Тартан стаза за пешачење и трчање. Текође, биће замењене оштећене справе за вежбање које се налазе у овом парку, сазнајемо од Владимира Миловановића, заменика председника општине Сокобања.

С обзиром да је у претходним годинама било проблема са изливањем канализације у једном делу парка у току је реконструкција канализационе мреже на том потезу и одмах након завршетка тих радова кренуће се у реализацију пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =