ПУ „Буцко” наредне две недеље прелази потпуно на онлајн наставу

Друштво

Непосредан васпитно образовни рад у Предшколској установи „Буцко” обустављен је данас и до 14. децембра ова образовна установа прелази на онлајн рад са децом. Наиме, на основу Препоруке Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Сокобања, Предшколска установа „Буцко” је донела Одлуку о привременој обустави непосредног васпитно образовног рада и организовања радног времена у поменутом периоду, у ком прелази на онлајн рад са децом.

Одређени број запослених радиће део радног времена од куће, а део радног времена у, просторијама ПУ „Буцко”. Од куће ће пуно радно време радити васпитачи и медицинске сестре. Део радног времена од куће, а део радног времена у просторијама ове образовне установе радиће директор, помоћник директора, секретар, финансијско рачуноводствени сарадник и референт за финансијско рачуноводствене послове. Имајући у виду околности, које могу настати због епидемије вируса ковид-19 у изузетним непредвиђеним ситуацијама запослени може бити позван да ради у просторијама вртића по налогу директора.

Циљ доношења ове одлуке је најефикаснији начин организовања процеса рада, ради смањења на најмању могућу меру могућност оболевања запослених и радно ангажованих лица и корисника услуга Предшколске установе „Буцко” Сокобања од вируса ковид-19. Послодавац оваквом организацијом рада жели да заштитити живот и здравље запослених и радно ангажованих лица и корисника услуга.

У Предшколској установи „Буцко” предузимају се све мере редовне дезинфекције и одржавања просторија и дворишта, а у циљу спречавања ширења вируса ковид-19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 5 =