Председник Николић: Трудићемо се да културни садржаји буду богати

Друштво Култура

Др Миодраг Николић, председник општине Сокобања, говорио је на свечаности поводом званичног отварања реновираног биоскопа „Моравица” и именовања платоа Душана Ковачевића у центру Бање. Истакао је и значај оба догађаја за развој културе, не само у циљу побољшања туристичке понуде, већ и јачања капацитета локалне заједнице у тој области.

– Још једном. Желео бих да вам се свима захвалим што сте дошли вечерас, као и претходних дана. Верујте да је од суботе до среде скоро 2000 људи прошло кроз биоскоп, што није мало за једну општину која има само 15000 становника, и причајући са људима који се тиме баве, кажу да је то стварно један импозантан број људи. Ја се надам да ћемо свим силама тако и наставити – изнео је своју оцену први човек локалне самоуправе пред својим суграђанима и гостима у сали биоскопа „Моравица”.

Николић је говорио и о едукативном значају реновираног простора који ће користити овдашње установе културе.

– Пре свега да научимо  нашу децу да поштују и да посећују овакве установе, првенствено са вама родитељима. Онда да их научимо ,након одређеног броја година, да сами имају ту културу и да сами посећују овакву установу. Ми ћемо се трудити да садржај стварно буде богат, како овде тако и на летњој позорници, и кроз пројекције филмова и кроз разне позоришне представе,у сарадњи и са „Звездара театром”, и са многим другим позориштима. Да се сви заједно трудимо да културу Сокобање подигнемо на највиши могући ниво – завршио је председник општине Сокобања.

Он је још и додао да је у комплетно реновирање зграде и набавку опреме локална самоуправа уложила око 80 милиона динара, а Министарство културе 20 милиона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =