Др Милојковић: Овим људима дугујемо поштовање и захвалност

Друштво Култура

Посебно је био емотиван на свечаности поводом именовања платоа Душан Ковачевић и пројекције његовог филма „Није лоше бити човек” говор др Милоша Милојковића, почасног председника Добротворног друштва „Сава” и један од његових оснивача, а сада председник Управног одбора новооснованог Културног центра.

Осим што је присутне упознао са богатом Ковачевићевом биографијом, он је напоменуо да је идеја да се у Сокобањи дешавају неке културне промене нешто сасвим другачије, чиме би се подигао ниво живота у Сокобањи, потекла из Добротворног друштва. У наставку обраћања говорио је и о заслузи сокобањске локалне самоуправе и њених челних људи.

– Са великом скепсом, морам да признам, кренули смо у Скупштину општину Сокобања и тамо су нас угостили господин Миодраг Николић, председник општине Сокобања и његов заменик господин Владимир Миловановић. Ми смо им објаснили шта желимо. На моје велико запрепашћење они су то прихватили са одушевљењем. Морате да знате да без њих двојице добротворно друштво, које је нејако, никада не би могло да направи оно што се вечерас десило у Сокобањи. Због тога Сокобања мора да им искаже дубоку захвалност и поштовање. Ја вам се захваљујем – завршио је др Милојковић своју беседу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =