Душан Ковачевић: Посетиоци ће моћи да виде и чују нешто што лечи и душе

Друштво Култура

Академик Душан Ковачевић, обраћајући се у пуној сали Биоскопа „Моравица” још једном је показао своју уметничку величину, али и своју посвећеност Бањи и њеним људима. Посебно је важно то што је у више наврата потенцирао своју жељу да допринесе развоју културе у Сокобањи.

– Ја бих се сада захвалио на указаној части, именовањем платоа са зградама које су историја Сокобање. Указана ми је велика част и лепа обавеза да се у тим „старим кућама” одржавају позоришне представе, филмске пројекције, као што ће бити ова вечерас, промоције добрих књига, камерни концерти. Договорили смо се да заједничким радом учинимо много тога у свету уметности јер је по статистичким подацима Сокобања једна од најпосећенијих туристичких и медицинских дестинација у Србији. Уз већ чувену понуду здравствених услуга посетиоци овог лепог града ће моћи да виде и чују нешто што лечи и душе – обећао је у обраћању присутнима Ковачевић.

Добијање платоа у Бањи се поклапа са временом када се обележава пет деценија од премијера његових драма „Маратонци трче почасни круг” и „Радован трећи”, изведених у Атељеу 212, те давне 1973. године.

– Ово помињем, као игру судбине да се баш на педесетогодишњицу мога професионалног рада данас срећемо и причамо о неким будућим плановима везаним за посао коме сам посветио скоро цео живот. Све што сам радио потрудио сам се да то буде у датим околностима и могућностима најбоље урађено. Тако ће бити и са будућим радом везаним за културна збивања у Сокобањи – обећао је овај академик.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =