Помоћ селима за чишћење снега

Друштво

ЈП „Зеленило”, уз финансијску помоћ општине Сокобања, је купило 15 раоника који ће бити коришћени за чишћење снега на територији сокобањских месних заједница.

Како сазнајемо од Бојана Тодосијевића директора ЈП „Зеленило”, 15 месних заједница је показало интересовање за коришћење раоника, у питању су месне заједнице Николинац, Дуго Поље, Читлук, Милушинац, Врбовац, Јошаница, Врмџа, Мужинац, Шарбановац, Језеро, Бели Поток, Трубаревац, Жучковац, Сеселац и Трговиште. Вредност ове инвестиције финансиране из буџета општине Сокобања је 1.789.740 динара а у наредоној години у плану је набавка још два раоника која ће бити намењена МЗ Рујевица и Богдинац. Раоници су власништво „Зеленила” а месне заједнице ће их добити на коришћење. Подела раоника биће извршена током ове недеље.

   

У питању су прикључне машине које се монтирају на трактор чија је ширина два метара и двадесет центиметара. Према карактеристикама које даје произвођач могу да чисте снег до 80 центиметара висине у зависности од јачине трактора и конфигурације терена и биће намењени за чишћење сеоских улица које нису у надлежности службе за одржавање улица и путева у зимском периоду. Ове послове обављаће мештани поменутих села користећи средства из буџета општине која су опредељена месним заједницама за ту сврху.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 9 =