Pomoć selima za čišćenje snega

Društvo

JP „Zelenilo”, uz finansijsku pomoć opštine Sokobanja, je kupilo 15 raonika koji će biti korišćeni za čišćenje snega na teritoriji sokobanjskih mesnih zajednica.

Kako saznajemo od Bojana Todosijevića direktora JP „Zelenilo”, 15 mesnih zajednica je pokazalo interesovanje za korišćenje raonika, u pitanju su mesne zajednice Nikolinac, Dugo Polje, Čitluk, Milušinac, Vrbovac, Jošanica, Vrmdža, Mužinac, Šarbanovac, Jezero, Beli Potok, Trubarevac, Žučkovac, Seselac i Trgovište. Vrednost ove investicije finansirane iz budžeta opštine Sokobanja je 1.789.740 dinara a u naredonoj godini u planu je nabavka još dva raonika koja će biti namenjena MZ Rujevica i Bogdinac. Raonici su vlasništvo „Zelenila” a mesne zajednice će ih dobiti na korišćenje. Podela raonika biće izvršena tokom ove nedelje.

   

U pitanju su priključne mašine koje se montiraju na traktor čija je širina dva metara i dvadeset centimetara. Prema karakteristikama koje daje proizvođač mogu da čiste sneg do 80 centimetara visine u zavisnosti od jačine traktora i konfiguracije terena i biće namenjeni za čišćenje seoskih ulica koje nisu u nadležnosti službe za održavanje ulica i puteva u zimskom periodu. Ove poslove obavljaće meštani pomenutih sela koristeći sredstva iz budžeta opštine koja su opredeljena mesnim zajednicama za tu svrhu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + seventeen =