Туризам и футуризам: Одржана радионица о маркетинг стратегији

Друштво Туризам

Радионица о маркетинг стратегији у оквиру пројекта „Туризам и футуризам” који се суфинансира из програма ИНТЕРРЕГ ИПА – прекограничне сарадње Бугарска-Србија и фондова Европске Уније, одржана је јуче је у хотелу „Моравица”. Маркетинг стратегија као важан стратешки документ у наредних пет година биће имплементиран у туризам општина Вршец (Бугарска) и Сокобања и пратиће их план промотивних активности. Читав пројекат „Туризам и футуризам” подразумева низ веома важних активности које ће имати позитиван утицаја на туристички развој ове две бање, које су по много чему сличне, а пре свега по дугој традицији и доброј посећености.

− Доста активности је планирано овим пројектом који је при крају мада смо мало пролонгирали активости због увођења ванредног стања. Радионици су присуствовали чланови експертских и пројектних тимова из Бугарске и Сокобање и ја се надам да ће све протећи у складу са планираним активностима и да ћемо ускоро добити и нову маркетинг стратегију. Предстоји још један састанак а затим и завршна коференција који ће бити одржани у Бугарској. А по завршетку пројекта и имплементацији свих планираних активности − рекао је Љубинко Миленковић, директор Туристичке организација Сокобања.

Презентацију маркетинг стратегије обавио је „Хорват консалтинг”, који је добио посао израде ове стратегије као и стратегије „Програма развоја туризма општине Сокобања” за наредних десет година. „Хорват Консалтинг” је глобална консултантска кућа која послује у домену туризма, хотелијерства и индустрије слободног времена, са најраспрострањенијом мрежом канцеларија и сарадника у овом сегменту − преко 50 канцеларија у више од 30 земаља света. Изјаву за наш портал дао је Бранислав Милетић, партнер у београдској канцеларији „Хорват Консалтинг”, који је примарно ангажован управо на пројектима развоја туризма.

− Данас смо имали посебну прилику да заједно са колегама из Сокобање и Вршеца разговарамо о брендирању ових дестинација. Замислили смо да имамо једну радионицу где ће људи који су локално укључени у ланац туризма мало да размисле о томе ко су, шта су, по чему су посебни, шта је то што њихову дестинацију данас издваја од осталих, као и шта би то могло да буде у некој будућности. Ово је један мањи део пројекта који се спроводи већ извесно време и ми смо сада негде у финалној фази, када се бавимо неким суштинским стварима које ће обликовати и дати неке смернице за будуће позиционирање ове две туристичке дестинације. Међутим, ми имамо још једну компоненту пројекта која је за Сокобању чини ми се важнија. У склопу овог пројекта радимо на програму развоја туризма Сокобање који ће дати неке опште и стратешке смернице за развој Сокобање као туристичке дестинације у будућности. Профилисаћемо и дефинисати неке кључне инвестиционе пројекте који би требали да помогну да туризам генерално добије још већи значај него што га има данас − рекао је Милетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =