Škola

Почиње упис у СШ „Бранислав Нушић”: И ове године кувари најтраженији

Друштво

Министарство просвете Републике Србије је расписало конкурс за упис ученика у први разред средње школе. Школа „Бранислав Нушић” је, као и предходне године, аплицирала са четири одељења што је оптималан број одељења у односу на број ученика који завршавају осми разред на територији општине. Како сазнајемо од Ане Милићевић, директорке школе, од ове године уведена је једна новина у уписној политици школе. У питању је увођење одељења економског техничара, које ће бити формирано уместо одељења финансијског администратора.

Direktorka ‒ Овде се ради о образовном профилу који је од прошле школске године реформисан, то је нови програм и настављамо оно што је већ пар година карактеристично за нашу школу а то је да су сви образовни профили које ми школујемо овде прошли реформу образовања ‒ каже Милићевић.

Поред економског техничара остала одељења су она која су уписивана и ранијих година. Туристичко-хотелијерски техничар, образовни профил у трајању од четири године за који сокобањска школа има дугу традицију и кроз изузетну сарадњу са привредом ученици који се определе за овај профил имају могућности да кроз праксу стекну и тај део знања и вештина који се стиче ван школе. Upis u školu Такође, у трогодишњем трајању као и до сада, биће уписано једно комбиновано одељење кувар-конобар, по 15 ученика.

‒ У питању је су смерови, поготово кад је смер кувар у питању, за које влада велико интересовање протеклих година, за разлику од неког ранијег периода. Могу да кажем да ученици из целог региона долазе у Сокобању да похађају овај образовни смер. Оно што је, такође, традиција школе је смер гимназија, тако да и ове године уписујемо једно гимназијско одељење општег смера ‒ додаје Милићевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 6 =