Škola

Počinje upis u SŠ „Branislav Nušić”: I ove godine kuvari najtraženiji

Društvo

Ministarstvo prosvete Republike Srbije je raspisalo konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole. Škola „Branislav Nušić” je, kao i predhodne godine, aplicirala sa četiri odeljenja što je optimalan broj odeljenja u odnosu na broj učenika koji završavaju osmi razred na teritoriji opštine. Kako saznajemo od Ane Milićević, direktorke škole, od ove godine uvedena je jedna novina u upisnoj politici škole. U pitanju je uvođenje odeljenja ekonomskog tehničara, koje će biti formirano umesto odeljenja finansijskog administratora.

Direktorka ‒ Ovde se radi o obrazovnom profilu koji je od prošle školske godine reformisan, to je novi program i nastavljamo ono što je već par godina karakteristično za našu školu a to je da su svi obrazovni profili koje mi školujemo ovde prošli reformu obrazovanja ‒ kaže Milićević.

Pored ekonomskog tehničara ostala odeljenja su ona koja su upisivana i ranijih godina. Turističko-hotelijerski tehničar, obrazovni profil u trajanju od četiri godine za koji sokobanjska škola ima dugu tradiciju i kroz izuzetnu saradnju sa privredom učenici koji se opredele za ovaj profil imaju mogućnosti da kroz praksu steknu i taj deo znanja i veština koji se stiče van škole. Upis u školu Takođe, u trogodišnjem trajanju kao i do sada, biće upisano jedno kombinovano odeljenje kuvar-konobar, po 15 učenika.

‒ U pitanju je su smerovi, pogotovo kad je smer kuvar u pitanju, za koje vlada veliko interesovanje proteklih godina, za razliku od nekog ranijeg perioda. Mogu da kažem da učenici iz celog regiona dolaze u Sokobanju da pohađaju ovaj obrazovni smer. Ono što je, takođe, tradicija škole je smer gimnazija, tako da i ove godine upisujemo jedno gimnazijsko odeljenje opšteg smera ‒ dodaje Milićević.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + eighteen =