Уз аниматоре и трубаче отпочео први дан 2022.

Друштво

Први дан нове године на сокобањској променади, прекопута „Озрен баште”, отпочео је у добром расположењу на традиционалној манифестацији „Башта отвореног срца”. Најмлађе госте забављали су аниматори, док су за забаву старијих били задужени трубачи. Ове године манифестација је одржана 16. пут, у организацији ТОСБ-а, уз покровитељство Општине Сокобања.

– Ове године била би 17. по реду, али прошле године из разумљивих разлога овај догађај није био организован. На овај начин желимо заједно са туристима и житељима да отпочнемо у весељу и у радости нову годину. Туристичка организација и Општина Сокобања су припремили мале дарове за најмлађе Сокобањце и госте који проводе новогодишње празнике у Сокобањи – рекао је Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

Почетак године обележило је и лепо време, које је ишло наруку организаторима.

– Сећам се једне године је било –14, али смо и тада упркос ниским температурама организовали ову манифестацију – наводи Миленковић.

Поред добре забаве, за посетиоце „Баште отвореног срца” припремљена је и закуска која је обиловала традиционалним и новогодишњим ђаконијама и топлим напицима.

По речима директора Туристичке организације, и овога пута је велики број туриста одлучио да новогодишње празнике проведе у Сокобањи, а међу странцима је највише било становника суседне Бугарске. Гости су, поред осталог, могли да уживају и у богатом програму који су понудили угоститељски објекти. Приватни смештај који функционише и ван сезоне, односно током зимских месеци, забележио је попуњеност капацитета од чак 90%.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + one =