Почело је са „Нака супер бакаˮ, а завршава се хуманитарном представом

Друштво Култура

Полазници сокобањске Предшколске установе „Буцкоˮ, њихови родитељ, баке и деке данас и следећег четвртка имају прилику да уживају у више едукативних представа које ће бити изведене на овдашњим позорницама.

Данас је била прва представа на репертоару под називом „Нака супер бакаˮ, у којој главну улогу глуми Нада Блам.

‒ Сама представа јесте вид едукације деце предшколског узраста како би се указало на проблем вршњачког насиља, а трошкове реализације ове представе сноси Прeдшколска установа „Буцкоˮ ‒ каже Душан Мијајловић, директор ове установе.

Програм се наставља следеће недеље, у четвртак 23. марта, када ће бити одигране још две представе.

Награђивана представа „Тамо далекоˮ, луткарског позоришта „Пепиноˮ из Ниша, са којим „Буцкоˮ има дугогодишњу сарадњу, биће играна у просторијама предшколске установе, а цена улазнице је 300 динара.

Друга представа ће се реализовати у Биоскопу „Моравицаˮ, са почетком у 15 часова и 30 минута, у организацији и извођењу васпитача ПУ „Буцкоˮ, а намењена је пре свега свој деци Сокобање и такође и родитељима, бакама и декама.

‒ Ова представа носи назив „Сангл-бангл-тингл-тангл бродˮ и хуманитарног је карактера. Сва средства, сакупљена том приликом биће прослеђена детету коме је потребан неки вид медицинске помоћи ‒ објашњава Мијајловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =