Policija

Пијан возач: Није се зауставио, па га јурила полиција

Друштво

Током 2022. године забележен је повећан број возача који су возили под дејством алкохола или дроге у односу на претходне године. У прошлој години више од 61.500 возача искључено је из саобраћаја због вожње под дејством алкохола. Што се тиче психоактивних супстанци искључено је више од 2.535 возача. И поред таквих упозоравајућих података и апела надлежних да грађани када пију никако не седају за волан, јер сигурно угрожавају своју и туђу безбедност, скоро сваког дана бележимо неко пијанство. Тако је било и пре неки дан у Бољевцу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бољевцу искључили су из саобраћаја четрдесетшестогодишњег возача аутомобила „бмвˮ због насилничке вожње.

Патрола полиције покушала је да га заустави у Светосавској улици, али се он оглушио о знак да стане и наставио да вози, а када је сустигнут, утврђено је да возилом управља са 2,62 промила алкохола у организму, наводи се у Саопштењу Полицијске управе Зајечар достављеном недавно нашој редакцији.

Возачу је одређено задржавање до 12 сати и против њега ће бити поднета прекршајна пријава.

Како стати на пут нашем бахатом понашању и да ли одговор лежи у повећању казни или активнијем приступу едукацији од предшколских до пензионерских дана, је питање на које ћемо морати дати одговор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + eight =