Сокобањске мажореткиње се спремају за Европско првенство

Друштво

Након успешно организованог Европског првенства у мажорет плесу, које је одржано септембра протекле године у Сокобањи, дошло се на идеју да Сокобања оформи свој мажорет тим. Та идеја је спроведена у дело убрзо након Европског првенства, тачније 21. септембра прошле године. На првом кастингу било је око 100 пријављених, временом тај број се смањивао и данас након шест месеци има 35 сталних полазника.

Петнаест сокобањских мажореткиња припрема се за Европско првенство које ће, како незванично сазнајемо, ове године, бити одржано у Француској, крајем августа или почетком септембра. Тренинзи се реализују у сали Специјалне болнице „Сокобања” понедељком, уторком, средом и четвртком.

‒ Велику захвалност дугујемо докторки Весни Милановић, директорки Специјалне болнице ‘Сокобања’ која нам је изашла у сусрет када је у питању изнајмљивање сале као и стављање на располагање медицинске службе у случају повреде јер је то у оквиру строгих правила које диктира ЕМА (Европска мажорет асоцијација). Такође велику захвалност дугујемо локалној самоуправи, пре свега Исидору Крстићу, председнику општине и Владимиру Миловановићу, заменику председника, који су препознали наш ентузијазам и подржали наше акције, затим Народној библиотеци ‘Стеван Сремац’ и директорки Јасмини Илић Паљевић ‒ каже Владица Минић директор мажорет тима КУД „Сокобањске мажуреткиње”.

Тренинге воде Ана Кузмановић као главни тренер и Милица Филиповић и Јована Виденовић.Оне своје знање стичу викендом када бораве у Белој Цркви, а онда научено преносе полазницама у Сокобањи.

‒ Није нам напорно да функционишемо на релацији Сокобања-Бела Црква јер нам се свиђа овај спорт. Успеле смо да ускладимо своје обавезе и организујемо време ‒ каже Ана Кузмановић, главни тренер и додаје да је задовољна напретком који група постиже.

Група тренутно увежбава главне кораке и технику бацања штапа, а након провере људи из Европске мажорет асоцијације добиће задату кореографију коју ће припремати за Европско првенство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =