Počelo je sa „Naka super bakaˮ, a završava se humanitarnom predstavom

Društvo Kultura

Polaznici sokobanjske Predškolske ustanove „Buckoˮ, njihovi roditelj, bake i deke danas i sledećeg četvrtka imaju priliku da uživaju u više edukativnih predstava koje će biti izvedene na ovdašnjim pozornicama.

Danas je bila prva predstava na repertoaru pod nazivom „Naka super bakaˮ, u kojoj glavnu ulogu glumi Nada Blam.

‒ Sama predstava jeste vid edukacije dece predškolskog uzrasta kako bi se ukazalo na problem vršnjačkog nasilja, a troškove realizacije ove predstave snosi Predškolska ustanova „Buckoˮ ‒ kaže Dušan Mijajlović, direktor ove ustanove.

Program se nastavlja sledeće nedelje, u četvrtak 23. marta, kada će biti odigrane još dve predstave.

Nagrađivana predstava „Tamo dalekoˮ, lutkarskog pozorišta „Pepinoˮ iz Niša, sa kojim „Buckoˮ ima dugogodišnju saradnju, biće igrana u prostorijama predškolske ustanove, a cena ulaznice je 300 dinara.

Druga predstava će se realizovati u Bioskopu „Moravicaˮ, sa početkom u 15 časova i 30 minuta, u organizaciji i izvođenju vaspitača PU „Buckoˮ, a namenjena je pre svega svoj deci Sokobanje i takođe i roditeljima, bakama i dekama.

‒ Ova predstava nosi naziv „Sangl-bangl-tingl-tangl brodˮ i humanitarnog je karaktera. Sva sredstva, sakupljena tom prilikom biće prosleđena detetu kome je potreban neki vid medicinske pomoći ‒ objašnjava Mijajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − 3 =