За цивилне инвалиде рата: Турнир у шаху под покровитељством ресорног министарства

Друштво

Традиционални шаховски турнир у организацији Савеза цивилних инвалида рата Србије свечано је отворен јуче у хотелу Моравица, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Скуп је свечано отворила помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Татјана Миленковић, а присутнима су се обратили и председник Савеза цивилних инвалида рата Славко Ђорђевић, саветник у ресорном министарству Милош Ковачевић, председник општине Сокобања др.Миодраг Николић и директор хотела Моравица Славиша Лазањски.

− Ми турнир већ годинама организујемо уз помоћ Министарства и то нам је по пројекту, а како би смо на неки начин дали до знања читавом нашем народу, не само овде, него било где да смо ми на неки начин равноправни грађани ове Државе и да се на тај начин изборимо и против дискриминације која евентуално постоји у неком месту − рекао је Славко Ђорђевић, председник Савеза инвалида рата.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради свакодневно на побољшању стандарда и положаја, како бораца, тако цивилних инвалида рата, а и породица палих бораца.

− Новим законом који је у примени од 2020.године регулисана су многа права. Између осталог 25 права по којима борци, ратни војни инвалиди, породице палих бораца остварују права на неке борачке додатке. Свакодневно се ради на побољшању и положају свих тих група, како бих рекла, свих тих борачких удружења. Континуирана сарадња постоји, одприлике са 250 Удружења, које се за нешто обрате министарству. Иначе, има доста више регистрованих Удружења, али са 250 Удружења, отприлике, сарадња је свакодневна у току године − истакла је Татјана Миленковић помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања сектора за борачко-инвалидску заштиту.

Како се чуло на овом скупу, Министарство ће у наредном периоду свакодневно радити на побољшању положаја и имати разумевања и слуха за све њихове потребе.

Присутнима се обратио и др.Миодраг Николић, председник општине Сокобања, коме је драго да се један овакав скуп одржава у Сокобањи под покровитељством Општине Сокобања и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а и самог хотела „Моравица”.

− Удружење цивилних инвалида рата које је данас организовало овај традиционални шаховски турнир има асолутну подршку и Општине Сокобања, као једне мале локалне самоуправе. Оно што бих данас ја поручио овом скупу је да ми као локална самоуправа, што се тиче наше саме управе, помажемо доста и СУБНОР-у и инвалидима рата, Удружењима пензионера, како Удружењу инвалидних пензионера тако и нашем Удружењу пензионера. Имамо више видова подршке које дајемо, што кроз пројектно финансирање, што кроз пордшку приликом поделе пакета која је сад актуелна, где дајемо пакете свим пензионерима. И убудуће ће тако бити. Сви пензионери, независно да ли су у питању регуларни пензионери или инвалиди рата, имаће апсолутно нашу подршку за све врсте дешавања − каже  др Николић.

Представници Удружења Савеза цивилних инвалида рата Србије боравиће у Сокобањи до петка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =