Одржана пета седница Скупштине општине Сокобања

Друштво Политика

Јуче је у специфичним условима, а уз поштовање свих мера безбедности због пандемије ковид-19, одржана пета редовна седница Скупштине општине Сокобања. На дневном реду нашло се 17 тачака које су одборници већином гласова усвојили.

Према речима Владана Петковића, председника Скупштине општине Сокобања, највише дискусије је изазвао извештај о извршењу буџета општине Сокобања за период од 01.01.2020. до 30.09.2020. Одборници су већином гласова усвојили и одлуку о стављању ван снаге Одлуке о праву на једнократну помоћ за вантелесну оплодњу с обзиром да је те трошкове сада преузела држава.

 

Међутим, Петковић истиче да је у плану да општина Сокобања у наредној буџетској години обезбеди средства којима ће се финансирати припремни програми који претходе вантелесној оплодњи. Одборници су на јуче одржаној седници потврдили и мандат новој одборници социјалистичке партије Србије Сањи Лазић, јер је на прошлој седници потврђена оставка Жике Милошевића из Врбовца.

– Предлог Решења о искњижењу нефинансијске имовине и Предлог Правилника о искњижењу имовине у припреми, су две одлуке где би ваљало напоменути да се ради о одлукама које су наставак акционог плана за упис општинске имовине у пословне књиге општине Сокобања. У протекле две године је у катастар успешно и у великом проценту уписан део општинске имовине и сада је потребно ту исту имовину унети и у пословне књиге. Пред одборницима су се нашли и ивештаји ЈКП „Напредак“ и ЈП „Зеленило“ у оквиру којих је било доста питања, али и замерки упућених овим предузећима од стране одборника у вези водоснабдевања и завршетка радова на водоводној мрежи – каже Петковић.

Пред одборницима се јуче нашао и извештај о укупним резултатима избора за чланове Савета месних заједница Сокобања, Левовик и Врмџа који су одржани 4.10.2020. Избори су одржани за два недостајућа члана Савета месне заједнице Сокобања, једног члана Месне заједнице Левовик и три члана Месне заједнице Врмџа на укупно 11 бирачких места, од тога осам у Сокобањи, једном у Левовику и два у Врмџи.

Седница је одржана у великој сали Скупштине општине изнад „Ватрогасног“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 2 =