Почело Европско првенство у мажорету

Друштво

Јубиларно 20. Европско првенство у мажорету које се ових дана одржава у Сокобањи, протиче у најбољем реду а мештани и гости данас су имали прилику да уживају у бравурама такмичарки које су вежбале у центру Сокобање испред Милошевог Конака.

‒ Сокобања је одличан домаћин, организација је на највишем могућем нивоу. Ово је једно од ретких европских такмичења на којима сам био а које се одвија у овако опуштеној атмосфери, без нервозе јер све тече глатко и без икаквих проблема ‒ каже Илија Блануша, директор Центра за културу „Бела Црква” и члан организационог одбора.

У току данашњег дана такмичарски део одржава се у фискултурној сали, почео је у 11 сати и трајаће до 22 сата.

Сутра, 8. септембра, одржаће се један од најатрактивнијих делова манифестције, дефиле мажореткиња. Бањском променадом продефиловаће све такмичарке, у атрактивним униформама са заставама земаља учесница, и поздравити председника општине Исидора Крстића, у периоду од 10.00 до 10.30 сати. Свечано отварање фестивала одржаће се на тераси Милошевог Конака од 10.45 до 11.45 сати. Од 14.00 до 17.15 сати на мермерном шеталишту одржаће се такмичарски дефиле.

Свечано проглашење резултата такмичења је у недељу 9. септембра од 17:00 сати у спортској хали. На такмичењу учествују и три екипе из Србије и то из Беле Цркве, Сонте и Апатина. Блануша каже дa се искрено нада да ће тимови из наше земље освојити једну или две медаље и да ће се пласирати бар у првих пет европских тимова, што би представљало изузетан успех за нашу земљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + seven =