Počelo Evropsko prvenstvo u mažoretu

Društvo

Jubilarno 20. Evropsko prvenstvo u mažoretu koje se ovih dana održava u Sokobanji, protiče u najboljem redu a meštani i gosti danas su imali priliku da uživaju u bravurama takmičarki koje su vežbale u centru Sokobanje ispred Miloševog Konaka.

‒ Sokobanja je odličan domaćin, organizacija je na najvišem mogućem nivou. Ovo je jedno od retkih evropskih takmičenja na kojima sam bio a koje se odvija u ovako opuštenoj atmosferi, bez nervoze jer sve teče glatko i bez ikakvih problema ‒ kaže Ilija Blanuša, direktor Centra za kulturu „Bela Crkva” i član organizacionog odbora.

U toku današnjeg dana takmičarski deo održava se u fiskulturnoj sali, počeo je u 11 sati i trajaće do 22 sata.

Sutra, 8. septembra, održaće se jedan od najatraktivnijih delova manifestcije, defile mažoretkinja. Banjskom promenadom prodefilovaće sve takmičarke, u atraktivnim uniformama sa zastavama zemalja učesnica, i pozdraviti predsednika opštine Isidora Krstića, u periodu od 10.00 do 10.30 sati. Svečano otvaranje festivala održaće se na terasi Miloševog Konaka od 10.45 do 11.45 sati. Od 14.00 do 17.15 sati na mermernom šetalištu održaće se takmičarski defile.

Svečano proglašenje rezultata takmičenja je u nedelju 9. septembra od 17:00 sati u sportskoj hali. Na takmičenju učestvuju i tri ekipe iz Srbije i to iz Bele Crkve, Sonte i Apatina. Blanuša kaže da se iskreno nada da će timovi iz naše zemlje osvojiti jednu ili dve medalje i da će se plasirati bar u prvih pet evropskih timova, što bi predstavljalo izuzetan uspeh za našu zemlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + 7 =