Свечано отворено Европско првенство у мажорет плесу

Друштво

Церемонија свечаног отварања 20. Европског првенства у мажорет плесу одржана је данас на бини монтираној на мермерном шеталишту у центру Сокобање. Окупљеним такмичаркама и публици најпре се обратио Ален Шћуриц, председник Европске мажорет асоцијације (ЕМА). Шћуриц је пре свега рекао да му је посебно драго што се првенство ове године одржава у Србији и додао да се Сокобања показала као заиста добар домаћин.

‒ Имали смо и раније дивне организације али овде је организација предивна. Могу да кажем да је ово до сада најбоље организовано Европско првенство у мажорет плесу ‒ истакао је Шћуриц, захваливши се појединачно свима који су учествовали у организацији овогодишњег првенства.

Јубиларно првенство у мажорет плесу званично је прогласио отвореним председник општине Исидор Крстић који је овом приликом рекао да је Сокобања данас Европа у малом и захвалио се Европској мажорет асоцијацији на указаном поверењу.

Пре саме церемоније свечаног отварања, представнице свих 53 екипа из осам земаља ( Хрватске, БиХ, Црне Горе, Аустрије, Чешке, Пољске , Румуније и Србије) у атријуму испред амама поздравиле су председникa општине и уручиле му пригодне поклоне, односно сувенире места из којих долазе. Након тога одржан је и парадни дефиле.

Такмичарски део дефилеа заказан је за 14 часова, а проглашење резултата такмичења за 18 часова у спортској хали. Сутра ће такође у спортској хали бити одржан такмичарски део, односно бински перформанс од 10:30 до 16 часова, затим следи ревијални део, а од 17 до 18 часова проглашење резултата такмичења, чиме се и завршава 20. Европско првенство у мажорет плесу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =