Otvorena izložba slika Momira Armuša

Društvo Kultura

Izložba slika Momira Armuša, profesor likovnog u penziji, otvorena je u Galeriji-legatu proteklog petka u prisustvu velikog broja ljubitelja likovne umetnosti. Organizator izložbe je Narodna biblioteka „Stevan Sremac”, a sponzor Kafe galerija picerija „Merlin”. Na otvaranju je govorio književnik Ivan Matejević.

− Nakon deset godina ponovo se predstavljam sokobanjskoj publici, mojim sugrađanima. Prošli put su to bili samo akvareli a sada su zastupljene tri tehnike: akril, ulje i akvareli i svi su radovi nastali u toku tih deset godina od prethodne izložbe – rekao je Matejević.

Na konstataciju da je veliki broj ljudi prisustvovao otvaranju izložbe, Armuš je rekao da da mu je nebitno da li su došli zbog slika ili zbog njega,svakako mu je izuzetno drago.

Momir Armuš je rođen 1951. godine u Naklu kod Peći. Osnovnu i srednju umetničku školu završio je u Peći, a Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Po završetku studija živeo je i radio u Inđiji,Vrbasu i Novom Sadu, a od 1979. godine živi u Sokobanji, gde predaje u osnovnoj i srednjoj školi do penzionisanja. Član je ULUPUDS-a u Beogradu i ULUA-a u Aleksincu. Od 1996. godine je član umetničkog saveta Umetničke kolonije Sokograd u Sokobanji.

Do sada je imao 22 samostalne izložbe, učestvovao je na preko stotinukolonija u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Izložba slika Momira Armuša biće otvorena do petka 29.septembra u periodu od 15 do 20 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − 5 =