Отворена изложба слика Момира Армуша

Друштво Култура

Изложба слика Момира Армуша, професор ликовног у пензији, отворена је у Галерији-легату протеклог петка у присуству великог броја љубитеља ликовне уметности. Организатор изложбе је Народна библиотека „Стеван Сремац”, а спонзор Кафе галерија пицерија „Мерлин”. На отварању је говорио књижевник Иван Матејевић.

− Након десет година поново се представљам сокобањској публици, мојим суграђанима. Прошли пут су то били само акварели а сада су заступљене три технике: акрил, уље и акварели и сви су радови настали у току тих десет година од претходне изложбе – рекао је Матејевић.

На констатацију да је велики број људи присуствовао отварању изложбе, Армуш је рекао да да му је небитно да ли су дошли због слика или због њега,свакако му је изузетно драго.

Момир Армуш је рођен 1951. године у Наклу код Пећи. Основну и средњу уметничку школу завршио је у Пећи, а Факултет примењених уметности у Београду. По завршетку студија живео је и радио у Инђији,Врбасу и Новом Саду, а од 1979. године живи у Сокобањи, где предаје у основној и средњој школи до пензионисања. Члан је УЛУПУДС-а у Београду и УЛУА-а у Алексинцу. Од 1996. године је члан уметничког савета Уметничке колоније Сокоград у Сокобањи.

До сада је имао 22 самосталне изложбе, учествовао је на преко стотинуколонија у Србији, Републици Српској, Црној Гори и Северној Македонији.

Изложба слика Момира Армуша биће отворена до петка 29.септембра у периоду од 15 до 20 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 7 =