Хуманост се учи од малих ногу

Друштво

У оквиру пројекта „Поклон,поклончић”, a који реализују деца и васпитачи Ана Наумовски и Маја Алковић из Предшколске установе „Буцко”, организована је хуманитарна акција прикупљања одеће, обуће, играчака и школског прибора.

Разговарајући са децом о хуманости и о томе колико нечије мало некоме значи много и у договору са родитељима, васпитачице су се обратиле Црвеном крсту како би сазнале шта је потребно деци која су њихови корисници.

− Ова акција је организована у оквиру нашег пројекта „Поклон, поклончић”,где смо разговарали о томе шта се поклања, када се поклања,којом приликом и како,а оно што је најбитније кроз тај пројекат учили смо децу да је најважније поклонити љубав, радост, доброту и хуманост.Тако је и настала ова акција и у договору са децом и родитељима сакупили смо све оно што треба деци да би могла да уче, да расту и да буду срећна − каже Маја Алковић, васпитачица ПУ„Буцко”-васпитна 4 група.

Секретар Црвеног крста Милица Миленковић и волонтери, у претходном периоду посетили су Предшколску установу и васпитну групу у којој се пројекат и реализовао и разговарали са децом о хуманости и спремности да се помогне. Малишани ове васпитне групе, данас су посетили Црвени крст Сокобање, где су и предали оно што је сакупљено донацијама у протеклом периоду. Приликом данашње посете Црвеном крсту,деци је приказан филм и додељена захвалница Црвеног крста.

− Драго нам је да су нас данас посетила деца која су у оквиру свог пројекта „Поклон, поклончић” научила да поклони могу да буду и у химанитарне сврхе, да неком помогну. Они су то веома лепо схватили,без обзира на свој узраст. Ми смо им емитовали један цртани филм који се зове „Помоћко” где су научили још понешто о начинима како да помогну другим људима. То је у ствари оно што Црвени крст иначе и ради и трудићемо се да кроз даљу сарадњу код њих развијамо хуманост и солидарност као што то раде и њихове васпитачице − каже Милица Миленковић, секретар ЦК Сокобања.

У акцији прикупљања помоћи учествовала су сва деца и родитељи свих васпитних и јаслених група са својим васпитачима и медицинским сестрама-васпитачима, тако да је прикупљено доста поклона.

Сарадња Црвеног крста и Предшколске установе „Буцко” има дугу традицију која ће се наставити и у будуће, поручују васпитачи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + fifteen =