„Дан пешачења” одржан у Сокобањи

Друштво Туризам

„Дан пешачењаˮ једна од најмасовнијих манифестација Планинарског савеза Србије, коју организује са планинарским клубовима широм наше земље, одржана је и овог пута, као и претходних година, у Сокобањи у организацији Планинарског клуба „Озренˮ. Драган Кнежевић из Планинарског клуба „Озрен” каже да ова манифестација није намењена само планинарима, већ свима онима који воле природу и шетњу.

Већ по традицији тога дана поред мештана пешачио је и велики број туриста, који сваке године за свој одмор бирају бању под Озреном управо због лепоте њене природе и чистог ваздуха, тако да се увек радо прикључе овој акцији која се одржава почетком јесени.

− Сокобања има много атрактивних стаза и терена, а ми смо овог пута изабрали две у оквиру којих учесници имају прилику да се прошетају Пределом изузетних одлика под називом Сокоград-Лептерија и да виде један културно-историјски споменик − Сокоград − рекао је Кнежевић.

Наш саговорник је додао да ова манифестација има за циљ да приушти људима да уз стручне водиче сви заједно направе још један корак ближе здрављу.

− Жеља нам је да те шетње природом постану део свакодневне активности људи и да то постане једна практично позитивна навика код њих, да што више користе благодети које има Сокобања и читава Србија − додао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 1 =