Bioskop

Отпочела друга фаза реконструкције „Моравицеˮ: Нови биоскоп до краја јула?

Друштво Култура

Након скоро две деценије сокобањска позоришна и филмска публика најзад ће добити свој кутак. Реконструкција Бисокопа „Моравицаˮ ових дана ушла је у другу фазу и ако све буде по плану за отприлике четири месеца мештани и гости уживаће у првим филмским пројекцијама и позоришним остварењима.

Ова фаза радова подразумева извођење унутрашњих радова на згради биоскопа, нове подове, санитарију, набавку позоришних столица, као и увођење грејања, система хлађења и котларнице на пелет.

Bioskop

– Прва фаза реконструкције која је обухватала грађевинске радове, реконструкцију крова, завршена је пре две године. Тада смо од Министарства културе кроз пројектно финансирање ‘Градови у фокусу’ добили одређена средства. Прошле години смо такође одвојили одређена средства из општинског буџета како би реконструисали биоскоп. Међутим, дошло је до неких измена у пројекту тако да смо то морали да оставимо за ову годину. Што се тиче самог извора финансирања за ову годину, ми смо од Министарства државне управе и локалне самоуправе добили 11 милиона и остатак средстава од 49 милиона је додала локална самоуправа како би коначно завршили биоскоп и добили установу у којој можемо да одржавамо и представе. Ту су и наша културно-уметничка друштва која имају проблем и са вежбама и са самим извођењем својих тачака. Надам се да ћемо све завршити у договореном року – поручује председник општине Сокобања Миодраг Николић.

Bioskop

Представник Фирме ГАТ из Новог Сада, која је задужена за извођење радова, каже да за сада све тече по плану.

– Све иде по динамици коју смо направили и договорили. Имамо рок од 120 дана. Мислим да ћемо без проблема све извести уколико не наиђемо на неке непредвиђене радове. Надам се да ће мо испоштовати ту динамику и тај рок друге фазе Биоскопа ‘Моравица’. Радимо на реконструкцији унутрашње фасаде. Рушимо, демонтирамо стара врата. Чим завршимо демонтажу старе фасаде, крећемо са уградњом нове и са извођењем радова у биоскопској сали – каже Петар Христов, главни и одговорни извођач радова на овом објекту.

Ове године је најављен и Фестивал аматерског позоришта „Водвиљˮ, који ће се једним делом одвијати на Летњој позорници, док ће се неки комади највероватније играти у сали бисокопа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + seventeen =