OO SNS Sokobanja

OO SNS – lokalna vlast najviše ulaže u infrastrukturu

Društvo Politika

U prostorijama OO SNS, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je bilo reči o kapitalnim investicijama.

Prema rečima Isidora Krstića, predsednika Opštine Sokobanja, strateško opredeljenje trenutne lokalne vlasti je ulaganje u infrastrukturu i saglasno tome sve mere i aktivnosti usmerene su upravo na rešavanje infrastrukturnih problema u samoj Sokobanji. Krstić ističe da je jedan od najvećih problema u Sokobanji, pre svega, vodosnabdevanje.

Opština Sokobanja je u poslednje tri godine uložila blizu 1,5 miliona evra u rešavanje problema vodosnabdevanja. Mi smo izvršili zamenu azbestno-cementnih cevi u mnogim ulicama, radi se upravo na rekonstruciji fabrike za preradu pijaće vode, nastavićemo radove i na dogradnji iste, vrednost tih radova biće negde oko 75.000.000 dinara ‒ istakao je Krstić. Pored toga, on je dodao da je prethodna vlast, koja je, kako je rekao, obećavala građanima brda i doline, u vodosnabdevanje za četiri godine svog mandata uložila svega 11.000.000 dinara.

Mi smo do sada već uložili mnogo više, a problem još nije u potpunosti rešen, ali mi ćemo taj problem rešiti i to tako što ćemo nastaviti sa rekonstrukcijom kompletne vodovodne mreže u Sokobanji. Izvršićemo nivelisanje sistema kompletnog vodosnabdevanja i što je vrlo bitno radićemo na tome da određene količine vode dovedemo iz akumulacije ‘Bresje’, kako bismo u letnjem periodu, kada je najveći problem, obezbedili dodatnu količinu vode i na taj način rešili problem – rekao je Krstić.

Kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura Krstić je rekao da je u prethodnom periodu asfaltirano negde oko šest kilometara puta prema Šarbanovcu i Bogdincu, kao i da je rekonstruisano negde oko 40 km atarskih puteva i da se trenutno uređuju ulice u istočnom delu opštine. Prema njegovim rečima, danas su završeni radovi u Nikolincu, a biće nastavljeni i radovi u Čitluku, nakon čega će se odmah krenuti sa radovima i u ostalim mesnim zajednicama.

Kao veoma bitnu investiciju Krstić je naveo izgradnju državnog puta drugog A reda na deonici Rutevac – Mali cvet koji će Sokobanji omogućiti bolje povezivanje sa auto-putem, čiju izgradnju je potvrdio i predsednik Aleksandar Vučić, prilikom boravka u Sokobanji, a nedavno je isto potvrdila i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je nagovestila radove u 2020 godini. Vrednost same petlje je oko 2.500.000 evra i negde oko 3.700.000 evra za put do „Malog cvetaˮ.

Nastavićemo i radove na rekonstrukciji državnih puteva i prema Knjaževcu, Boljevcu i Nišu (preko sela Jezera), ja verujem da ćemo u jednom srednjeročnom periodu imati sasvim korektne puteve na čitavoj teritoriji naše opštine ‒ istakao je Krstić.

Jedna od kapitalnih investicija je rešavanje problema prerade otpadnih voda, to je projekat čija je procenjena vrednost osam miliona evra. Opština Sokobanja nikada ne bi mogla taj problem da realizuje bez pomoći države i mi to upravo radimo preko projekta PPF 7, koristićemo fondove EU i ja se nadam da ćemo nakon odrađene projektne dokumentacije u doglednom vremenskom roku, krenuti sa realizacijom tog projekta i tako proširiti aktivnosti i na dovođenju vode iz akumulacije ‘Bresje’. To bi otprilike bile neke ključne stvari koje su za Sokobanju vrlo bitne i to nam pruža šansu da se razvijamo i idemo u dobrom pravcu i na taj način stvaramo preduslove da nam dolaze investitori ‒ rekao je na kraju konferencije za novinare predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × four =