Izložba

Изложба графика Невене Стојановић и Дејана Ристића у малој галерији

Друштво Култура

Изложба графика аутора Невене Стојановић и Дејана Ристића, у организацији Народне библиотеке „Стеван Сремац”, отворена је јуче у малој галерији и трајаће до 3. августа. Изложба ова два млада уметника садржи око 30 радова рађених бакрописом, сувом иглом, колографијом и традиционалном техником. У питању су радови настали на завршним годинама студија под менторством Слободана Радојковића и Бојана Живића.

autori Према речима аутора, радови представљају лична истраживања и упознавања аутора како са основним графичким техникама тако и упознавање са својим личним ликовним језиком. „Упознавање” као појам природно се наметнуо, указујући како на истраживачки пут младих уметника тако и на саму чињеницу да се први пут самостално представљају публици и упознају је са својим радовима. Кроз ауторска дела они настоје да прикажу свој доживљај света који их окружује, било то кроз истраживања портрета људи или проучавањем микросвета.

Невена је завршила средњу школу „Бранислав Нушић” у Сокобањи, затим уписује Факултет уметности у Нишу. Студије на департману за примењене уметности завршила је ове године. Учествовала је на бројним групним изложбама графика и фотографија. Добитница је неколико награда и признања у земљи и иностранству.

Дејан је рођен 1994. године у Лесковцу где је и завршио средњу уметничку школу. Основне академске студије завршио је на Факултету уметности у Нишу, на департману за примењене уметности, 2017. године да би наредне године завршио постдипломске студије у класи Сање Девић. Учесник је многих групних изложби и добитник бројних признања и награда.

Izložba-grafika-Sokobanja

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =