OO SNS Sokobanja

ОО СНС – локална власт највише улаже у инфраструктуру

Друштво Политика

У просторијама ОО СНС, данас је одржана конференција за новинаре на којој је било речи о капиталним инвестицијама.

Према речима Исидора Крстића, председника Општине Сокобања, стратешко опредељење тренутне локалне власти је улагање у инфраструктуру и сагласно томе све мере и активности усмерене су управо на решавање инфраструктурних проблема у самој Сокобањи. Крстић истиче да је један од највећих проблема у Сокобањи, пре свега, водоснабдевање.

Општина Сокобања je у последње три године уложила близу 1,5 милиона евра у решавање проблема водоснабдевања. Ми смо извршили замену азбестно-цементних цеви у многим улицама, ради се управо на реконструцији фабрике за прераду пијаће воде, наставићемо радове и на доградњи исте, вредност тих радова биће негде око 75.000.000 динара ‒ истакао је Крстић. Поред тога, он је додао да је претходна власт, која је, како je рекао, обећавала грађанима брда и долине, у водоснабдевање за четири године свог мандата уложила свега 11.000.000 динара.

Ми смо до сада већ уложили много више, а проблем још није у потпуности решен, али ми ћемо тај проблем решити и то тако што ћемо наставити са реконструкцијом комплетне водоводне мреже у Сокобањи. Извршићемо нивелисање система комплетног водоснабдевања и што је врло битно радићемо на томе да одређене количине воде доведемо из акумулације ‘Бресје’, како бисмо у летњем периоду, када је највећи проблем, обезбедили додатну количину воде и на тај начин решили проблем – рекао је Крстић.

Када је у питању саобраћајна инфраструктура Крстић је рекао да је у претходном периоду асфалтирано негде око шест километара пута према Шарбановцу и Богдинцу, као и да је реконструисано негде око 40 км атарских путева и да се тренутно уређују улице у источном делу општине. Према његовим речима, данас су завршени радови у Николинцу, а биће настављени и радови у Читлуку, након чега ће се одмах кренути са радовима и у осталим месним заједницама.

Као веома битну инвестицију Крстић је навео изградњу државног пута другог А реда на деоници Рутевац – Мали цвет који ће Сокобањи омогућити боље повезивање са ауто-путем, чију изградњу је потврдио и председник Александар Вучић, приликом боравка у Сокобањи, а недавно је исто потврдила и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је наговестила радове у 2020 години. Вредност саме петље је око 2.500.000 евра и негде око 3.700.000 евра за пут до „Малог цветаˮ.

Наставићемо и радове на реконструкцији државних путева и према Књажевцу, Бољевцу и Нишу (преко села Језера), ја верујем да ћемо у једном средњерочном периоду имати сасвим коректне путеве на читавој територији наше општине ‒ истакао је Крстић.

Једна од капиталних инвестиција је решавање проблема прераде отпадних вода, то је пројекат чија је процењена вредност осам милиона евра. Општина Сокобања никада не би могла тај проблем да реализује без помоћи државе и ми то управо радимо преко пројекта ППФ 7, користићемо фондове ЕУ и ја се надам да ћемо након одрађене пројектне документације у догледном временском року, кренути са реализацијом тог пројекта и тако проширити активности и на довођењу воде из акумулације ‘Бресје’. То би отприлике биле неке кључне ствари које су за Сокобању врло битне и то нам пружа шансу да се развијамо и идемо у добром правцу и на тај начин стварамо предуслове да нам долазе инвеститори ‒ рекао је на крају конференције за новинаре председник општине Сокобања Исидор Крстић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 12 =