Општина позива предузећа и установе да доставе информације о потребама за стручним кадром ради стипендирања студената

Друштво

Општина Сокобања је расписала Јавни позив који је упућен привредним субјектима, јавним предузећима и установама као и Националној служби за запошљавање и другим правним лицима да Општинској управи до 3. августа, писаним путем достави информације односно податке о потребама за одговарајућим стручним кадром.

На основу тих података Комисија за студентске стипендије сачиниће листу дефицитарних занимања на територији општине Сокобања, за потребе стипендирања студената.

Одлуку о стипендирању студената, одборници Општине Сокобања донели су на седници Скупштине општине која је одржана у априлу, а о чему смо већ писали. Под стипендирањем студената, у смислу ове одлуке, сматра се додела стипендија редовним студентима који се школују за занимања која су на територији општине Сокобања одређена као дефицитарна занимања. Која су то занимања, знаће се на основу података које ће Општинској управи наредних дана доставити јавна предузећа и установе као и Национална служба а о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Стипендије се додељују на основу конкурса који ће бити објављен на званичној интернет презентацији општине, огласној табли Општинске управе општине Сокобања и локалним средствима јавног информисања.

Право на студентску стипендију, у складу са овом одлуком, имаће редовни студенти високошколских установа за занимања која су на територији општине Сокобања одређена као дефицитарна занимања а који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог степена (без обзира на коју годину студија је уписан) и имају пребивалиште на територији општине Сокобања најмање годину дана пре расписивања јавног конкурса.

Пријаву на конкурс за доделу стипендије не може поднети студент који је у радном односу или је навршио 26. годину живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 6 =