Одржана свечана академија поводом 150 година постојања Народне билиотеке „Стеван Сремац”

Друштво

Свечана академија поводом 150 године од оснивања Народне библиотеке „Стеван Сремац” одржана је у петак у конгресној сали хотела „Моравица”. Академију су својим присуством увеличали представници Министарства културе, Драгана Костић, народни посланик, представници сокобањског свештенства, директори библиотека из суседних градова, и представници Општине Сокобања као оснивача. У име библиотеке скупу се обратила Јасмина Илић Паљевић, директор библиотеке и Исидор Крстић у име оснивача, Општине Сокобања.

Поводом јубилеја, награђени су, Вукашин Петковић који је са само три године најмлађи члан библиотеке, Александар Голубовић који је са деведесет година најстарији члан сокобањске библиотеке.

Награђене су и ученице ОШ „Митрополит Михаило” Дуња Богдановић, која је у току протекле године прочитала 99 књига, Емилија Тешовић 51 и Елена Бошковић која је прочитала 33 књиге, на дечијем одељењу. На одељењу одраслих највише прочитаних књига уписано је у картон Радмиле Стојановић 147, Љиљана Вучковић је прочитала 86, а Сања Милошевић 83 књиге.

Својим наступом акaдемију су употпунили хор „Соколићи” и ученици драмске секције СШ „Бранислав Нушић” који су извели представу „Зона Замфирова” у режији професорског тима Тијане Марјановић и Милене Денић. Након представе, у холу хотела уприличен је пригодан коктел за све госте.

1 thoughts on “Одржана свечана академија поводом 150 година постојања Народне билиотеке „Стеван Сремац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − sixteen =